ImpaCiència

La IMPAciència neix la tardor de 1999, un any marcat per les mobilitzacions a les facultats de Física i Química, així com a d’altres facultats de la UB, amb la intenció de complementar el treball realitzat durant l’any amb una publicació que permetés alhora aportar a l’estudiantat elements de política universitària així com tractaments de temes com l’ecologisme, la lluita contra la pena de mort i per la solució del conflicte a Euskadi.

Aquesta publicació va perpetuar-se en el temps i amb una freqüència poc regular s’ha mantingut fins a mitjans dels 2010s, sent la revista de referència de dos grups de l’AEP-UB: Bio-Ambientals i Maria Skłodowska (FiQ). Actualment els motius per a la recuperació i la conservació de la revista segueixen sent igual de vàlids que els que la van fundar. La Universitat dins el context de crisi ha patit moltes retallades que han accelerat processos que es van iniciar a finals dels anys 80 amb les successives reformes universitàries que han degradat els continguts universitaris i que de mica en mica han perdut l’esperit crític que caracteritzava la Universitat.

Aquesta publicació te la voluntat de posar el seu granet de sorra per evitar el pensament únic i que l’esperit crític del l’estudiantat universitari es perdi.