Menu Close

NO AL RÈGIM SANCIONADOR!

Ahir, 16 de febrer, s’aprovava al ple del Senat la Llei de Convivència Universitària. La intenció d’aquesta és clara, volen silenciar el moviment estudiantil i no ho aconseguiran. Els atacs són continuats, no ens volen organitzades, no volen que la classe treballadora formem part de l’educació universitària i aquesta és la seva millor arma, repressió sota un fals progressisme emparat per la llei.

El moviment estudiantil és punta de llança de la mobilització, de lluitar per unes aules per a totes, lliures de discriminació, per assegurar una educació de qualitat, pública, gratuïta i en català. És per això que des de l’AEP volem remarcar el posicionament que presentàvem fa ja uns mesos, es tracta d’una llei que nosaltres considerem d’importància per derogar l’actual ‘Reglamento de disciplina académica de los Centros oficiales de Enseñanza superior y Enseñanza Técnica’ del 1954, règim sancionador de caràcter anacrònic i emparat per la inseguretat jurídica. Però no per això acceptarem una llei que encara presenta un escenari que vulnera el dret a estudiar i criminalitza tant al moviment estudiantil com a l’estudiantat en si.

A més a més, altre cop veiem com s’ha silenciat i ignorat al moviment estudiantil, i, per tant, a l’estudiantat. Ho vam dir i ho tornem a fer: no acceptarem una llei de caràcter sancionador, tampoc una llei que no ens hagi tingut en compte a les estudiants. No concebem que una llei que afecta única i exclusivament a l’estudiantat sigui decidida sense tenir en compte al sector de la comunitat universitària que afecta. Així doncs, no acceptarem una llei on l’estudiantat no hagi format part de la negociació i la redacció.

Avui com ahir, la lluita és l’únic camí. Les estudiants ens organitzem i vetllem pels nostres drets, no ens silenciareu, no ens desarticulareu, com dèiem, el moviment estudiantil és punta de llança de la transformació social i així continuarà.

SENSE EL MOVIMENT ESTUDIANTIL, LA UNIVERSITAT NO AVANÇA!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.