Menu Close

Les aules, en català!

El darrer 23 de novembre es feia pública l’ordenació per part del Tribunal Suprem que l’ensenyament a Catalunya sigui, com a mínim, del 25% en castellà, aquesta sentència esdevindrà ferma un cop sigui comunicada formalment a la Generalitat.

Davant d’aquest atac directe a la nostra llengua, recordar l’article 35 de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya que diu el següent “1. Totes les persones tenen dret a rebre l’ensenyament en català. El català s’ha d’utilitzar normalment com a llengua vehicular i d’aprenentatge en l’ensenyament universitari i en el no universitari”. Així doncs, estan vulnerant un dret fonamental dins de l’educació, estan vulnerant el dret de rebre l’ensenyament en català, nosaltres ens hi plantem.

El català es troba en un estat d’emergència, és una llengua amenaçada, sotmesa a la castellanització cada vegada de manera més freqüent i, el factor més greu per a la mort d’una llengua, és rarament emprada com a llengua d’ús social de les noves generacions. Des del moviment estudiantil fa temps que exigim un pla de xoc contra aquesta emergència lingüística, tant a estudis obligatoris com a postobligatoris. En canvi, la resposta obtinguda és un atac constant, directe i indiscriminat cap a la nostra llengua. Davant d’aquesta situació no ens veuran plegades de braços, cridem a la desobediència, blindem el català!

Avui com ahir, defensem una educació pública, gratuïta, de qualitat i en català. N’estem fartes, fartes dels atacs constants a la nostra cultura i a la nostra llengua, no ens imposaran el castellà com a llengua d’aprenentatge, no acceptarem aquesta mesura. Nosaltres lluitem per una educació per i de totes, on el català sigui la llengua vehicular. No permetem la vulneració dels nostres drets, en aquest cas, lingüístics. Aquesta sentència té un rere fons polític, un rere fons conservador i anticatalanista, pretenen esborrar la nostra llengua, no cedirem. Prou d’atacs a l’escola pública catalana, prou d’atacs a la llengua catalana. Exigim la priorització i el foment del català en tots els àmbits i institucions catalanes.

PER UN SISTEMA EDUCATIU PÚBLIC, DE QUALITAT I EN CATALÀ!

DEFENSEM LA NOSTRA LLENGUA!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.