Menu Close

La pandèmia no ens atura: aquest 8M no ens quedarem a casa!

En aquest any marcat per la pandèmia, les dones de classe obrera hem patit àmpliament, per això el pròxim 8 de març tornarem a sortir als carrers per commemorar un dia històric pel moviment feminista i pel moviment obrer: el Dia de la Dona Treballadora.

Els casos de violència de gènere s’han triplicat, les xifres d’atur han augmentat greument i estem patint més depressió exògena i estacional. Ens han intentat tancar a casa. Han tractat de silenciar-nos un cop més. A Madrid han prohibit les manifestacions pel 8M tot i que complien amb la normativa de protecció enfront de la COVID, alhora que no s’han jutjat els actes feixistes que van tenir lloc el passat 16 de febrer amb l’homenatge a la división azul.

Lluitem per aconseguir un espai universitari lliure d’agressions sexuals i plans docents que reconeguin el treball de totes les dones que han estat silenciades i apartades dels seus assoliments, oblidades per la història. Per assolir una perspectiva feminista, en què ens puguem sentir interpel·lades com a estudiants i enriquir la nostra educació. Calen més dones en espais masculinitzats, com l’àmbit de la ciència i la investigació. Les xifres són clares: les noies no volen obrir-se al camp tecnològic perquè no tenen referents.

Lluitem per acabar amb l’existència de feines feminitzades, molts cops no remunerades, on la majoria de dones que trobem són racialitzades i de classe obrera. Vivim en condicions pèssimes, aquest any més que mai: tot i que han sigut considerades treballadores essencials, cap institució hi ha atorgat ajudes.

Lluitem, també, perquè les dones trans puguin desenvolupar-se en una societat segura i lliure d’atemptats contra la seva persona. Celebrem que recentment sortís la Llei Trans, una llei que garanteix els drets al col·lectiu trans a nivell estatal.

Lluitem per un feminisme ecologista que denunciï la destrucció del territori en mans de grans empreses explotadores de la terra i de les dones obreres. Als seus llocs de treball es troben violència de gènere i assetjaments sexuals.

Des de l’AEP volem recalcar que el veritable feminisme és el feminisme de classe on les dones trans, com racialitzades estiguin incloses com a pilar fonamental per trencar el sistema capitalista i patriarcal que ens precaritza cada dia mes i destrueix el nostre territori.

Aquest 8M: NO ET QUEDIS A CASA!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *