Menu Close

Solidaritat amb les companyes de la Universitat del Bòsfor

Des de l’Associació d’Estudiants Progressistes (AEP) denunciem la situació que estan vivint les estudiants de la Universitat del Bòsfor i la violenta resposta de l’Estat Turc que ha vist detingudes almenys 159 estudiants i moltes sotmeses a arrest domiciliari mentre el govern intenta sufocar la dissidència.

Els agents de policia van irrompre al campus universitari quan desenes d’estudiants protestaven contra el rector imposat i col·locat a dit pel president Erdogan, Melih Bulu, un home de negocis que s’havia presentat anteriorment com a candidat al Partit de la Justícia i el Desenvolupament (AKP), i la conseqüent repressió contra el col·lectiu LGTB, acusats d’encoratjar les manifestacions. De fet, Erdogan ha qualificat les estudiants de “terroristes” i les estudiants LGTB en particular han estat designats per assetjament.

Des que el sistema presidencial va entrar en vigor el juliol de 2018, el líder de l’AKP s’ha convertit en l’únic autoritzat a nomenar rectors a les universitats estatals, que ja havien estat privades del dret a elegir els seus propis directors sota l’estat d’emergència després de l’intent de cop d’estat del 2016.

Però la situació s’ha estès més enllà del campus universitari: s’ha reportat que durant els darrers dies la policia ha atacat diverses protestes solidàries en ciutats de tot el país, incloses Esmirna i la capital turca Ankara. Aquestes protestes van ser testimoni d’agressions, com per exemple la d’una jove que va ser colpejada inconscient i les agressions denunciades per les protestants que han estat escorcollades i agredides sexualment per agents de la policia.

Ens sumem a l’onada de suport a les estudiants, al col·lectiu LGTB, a la llibertat d’expressió i de manifestació, així com a la llibertat acadèmica.

Per l’autonomia universitària i la llibertat d’expressió i manifestació! Estudiants, defensem els nostres drets!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *