Menu Close

Desnormalitzem la violència masclista!

Avui 25 de novembre és el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. Una data que malauradament hem de seguir commemorant tot i trobar-nos en ple segle vint-i-u.

❓ El 25N va sorgir en memòria de les germanes Mirabal, tres opositores al règim del dictador dominicà Trujillo. El 25 de novembre de 1960, quan es traslladaven a veure els seus marits a la presó on els tenien reclosos pel seu activisme polític, agents de Trujillo van provocar un accident mortal, assassinant-les.

?? La violència contra les dones es presenta en molts àmbits: física, sexual, psicològica, institucional i econòmica, totes les quals s’interrelacionen i les afecten en diferents nivells.

? Exemples d’aquesta violència inclouen el tràfic de dones, els assetjaments sexuals, la desigualtat salarial, la violència en parella, l’explotació del cos femení (com l’explotació sexual, per exemple), entre una infinitat d’altres.

? Aquest any, amb la crisi de la pandèmia de la COVID, els casos de violència de gènere a Catalunya han augmentat de manera significativa, ja que les víctimes han hagut de conviure 24/7 amb els seus abusadors.

?? Des de l’AEP també veiem necessari recalcar que aquesta violència afecta de manera més àmplia i significativa en les dones racialitzades, subjectes no només al masclisme sinó també al racisme i/o la xenofòbia; i les dones trans, a les quals se les ataca per la seva identitat i tenen un risc més elevat de caure en la precarietat.

✊? Per això volem recalcar l’exigència d’un feminisme interseccional en els àmbits educatius, socials i institucionals per garantir la seguretat i el benestar d’absolutament totes les dones.

⚖ Per acabar, volem reclamar l’elaboració de lleis més estrictes que s’assegurin de protegir a les víctimes de tot tipus de violència masclista: tant laboral com institucional, educativa, social, judicial, individual i tota la resta.

Aquest 25 de novembre, com sempre, les estudiants lluitem contra la violència masclista!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *