Menu Close

Aquest 25-N com cada any: ni un pas enrere!

Arriba el 25 de novembre, Dia Internacional contrs la Violència Masclista, i un any més, hem de mobilitzar-nos contra la xacra social que significa el masclisme i les violències fruit d’un sistema patriarcal que es sustenta en la nostra submissió i dominació. Aquest últim any 2019, 51 dones han sigut víctimes mortals d’aquest sistema assassí a l’Estat Espanyol, sumant totes les dones que no compten en les xifres oficials o que arroseguen les seqüeles de relacions de maltractament, violacions i agressions.

Els feminicidis no són casos aïllats, sinó que és violència estructural i última conseqüència d’una sèrie de violències normalitzades i invisibilitzades en el nostre dia a dia. Aquesta violència estructural es sustenta en un sistema que percep les dones com a objectes i ens nega la nostra independència: sent el complement d’un home i mai com a subjectes polítics per nosaltres soles.

Aquestes violències que formen la ideologia patriarcal de la nostra societat tenen multituds de formes: des de la negació a poder viure amb llibertat la nostra sexualitat fins els rols de gènere imposats i la pressió estètica. A tot això, es suma tot un sistema judicial que posa en dubte a les víctimes i ens revictimitza durant el procés judicial, sense donar seguretat a les víctimes i mediatitzant els cassos més “morbosos” per l’opinió pública.

Davant de l’avenç del moviment feminista als carrers durant els últims anys, fent nostres els barris i la nit, les postures més reaccionàries i masclistes han impregnat el discurs mediàtic i polític. Des de polítiques qüestionant l’avortament lliure, segur i gratuït; fins l’acusació d’adoctrinament cap a docents que intenten construir unes aules més segures i feministes per les seves alumnes. L’ultra-dreta s’alimenta de l’odi i la por de perdre els privilegis que el feminisme està posant en qüestió, fa que aquesta guanyi adeptes gràcies al seu discurs falaç i populista.

És per això que, nosaltres no donarem ni un pas enrere i defensarem amb dents i ungles els drets que ja hem assolit i els que ens queda per guanyar. Perquè només sí és sí, perquè ens hem cansat de callar i de ser objectes passius en una història androcèntrica, perquè volem poder sortir sense por a no tornar a casa, perquè ens hem cansat de sobreviure en un sistema que ens mata i volem començar a viure en llibertat.

Aquest 25-N, ens veiem a Jardinets de Gràcia a les 18.30h

Contra la violència masclista: auto-defensa feminista.