Menu Close

El 25-O les estudiants tombem la repressió!

El passat 14 d’octubre vam conèixer la Sentència cap als líders independentistes per l’organització del referèndum del 1 d’octubre i les mobilitzacions que hi van derivar. Aquesta sentència no només ha estat una condemna cap als líders independentistes, sino que també ha estat una mostra de rebuig per part de l’Estat Espanyol cap al dret a manifestació i d’opinió, que han quedat greument vulnerats.

Davant d’aquesta situació, la societat catalana va omplir els carrers per demanar la llibertat per les preses polítiques i defensar la llibertat d’expressió i el dret a manifestació. Però no tot van ser flors i violes en aquestes mobilitzacions: les forces repressives de l’Estat, incloses les del Govern de la Generalitat (que també ha cridat a la mobilització), van intentar reprimir les manifestants. Veient aquest panorama, les manifestants, encapçalades pel jovent i per l’estudiantat, van decidir defensar-se i enfrontar-se amb la policia, que ha acabat la setmana detenint a 179 persones, ferint a 579 manifestants i deixant-nos amb 18 preses polítiques més.

Les estudiants progressistes, veient el context actual, no ens pensem quedar aturades. Necessitem que l’estudiantat disposi de les condicions necessaries per poder mobilitzar-se sense restriccions, i per això cal trencar amb la normalitat als nostres centres. Així, cridem a les estudiants de secundària i formació professional d’arreu del territori català a mobilitzar-se aturant les classes a les 12 del migdia del dia 24 i secundant la vaga del dia 25 d’octubre. A més, pressionem als centres educatius perquè aplacin tota activitat avaluable i no passin assistència per fer que els estudiants tinguin menys dificultats per participar dins d’aquest marc de mobilitzacions que ve a continuació.

Som conscients de que aquest context d’excepcionalitat política no ens pot deixar indiferents. Les estudiants progressistes ho tenim clar: trenquem amb la normalitat per tombar la repressió!