Menu Close

24M: Defensem la vida, construïm futur

És innegable que ens trobem en plena emergència climàtica. Poc a poc, les diferents universitats públiques de Catalunya van adherint-se a les demandes de reacció que portem llençant, des de fa temps, des del moviment ecologista. L’últim informe del Panell Intergovernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic (IPCC) continua alertant-nos: tenim només 11 anys per evitar la catàstrofe climàtica i l’emergència social limitant l’augment de la temperatura mundial a 1,5ºC.

Sí, estem en crisi i tenim poc temps per combatre-la. A dia d’avui ja vivim els seus impactes directes sobre els nostres cossos: des de greus afectacions al rendiment i desenvolupament cognitiu en zones d’alta concentració de CO2 fins a un dràstic augment en malalties respiratòries i cardiovasculars causades per la contaminació. Som vulnerables perquè som ecodependents.

Aquesta catàstrofe mediambiental és el resultat d’un sistema basat en la producció per acumulació i l’especulació que explota, mercantilitza i destrueix la biosfera perquè una petita minoria privilegiada pugui seguir acumulant recursos enfront una majoria desposseïda. El manteniment d’aquest sistema ha fet que creiem que és rendible emetre gasos d’efecte hivernacle pel nostre consum, així ho demostra que tan sols 100 empreses privades siguin responsables de més del 70% d’emissions de CO2 i l’existència de mercats global de quota d’emissions. I mentre elles segueixen lucrant-se a costa del planeta, nosaltres seguim patint cada dia més les seves conseqüències.

Però nosaltres, no ens aturem. El passat divendres 15 de març més de 2 milions de joves d’arreu del món ens vam manifestar en una vaga estudiantil internacional, on exigíem mesures concretes per blindar el dret a una vida i un futur digne, i aquest pròxim divendres 24 de maig ho tornarem a fer. Serem als carrers i a les places exigint que la Unió Europea i els municipis parlin de la lluita contra l’emergència climàtica com una prioritat i deixin enrere els paradigmes que ens han portat a la crisi ecològica, humanitària i econòmica que hem viscut cíclicament a causa d’un sistema capitalista en guerra contra la vida.

Per cada un d’aquests motius exposats, des de l’Associació d’Estudiants Progressistes, considerem que com a sindicat d’estudiants no podem quedar-nos quietes sense fer res i serem al costat de les nostres companyes construint de nou la vaga estudiantil internacional pel clima. Serem als carrers per centrar la mirada política, social i mediàtica sobre l’emergència climàtica que vivim: hem de reaccionar, hem de fer de la conservació del planeta i la natura un tema ineludible.

ARA MÉS QUE MAI, DEFENSEM LA VIDA: CONSTRUÏM FUTUR. DIVENDRES 24 DE MAIG A LES 16:30 A PLAÇA UNIVERSITAT, CAP A LA MANIFESTACIÓ PEL CLIMA!.