Menu Close

Les estudiants progressistes donem suport a la vaga de professorat del 16M!

Avui en dia, les retallades de la crisi encara afecten l’escola pública. Ens trobem amb aules massificades, instituts amb poc pressupost que no poden afrontar reformes per mantenir els centres en condicions, instituts que estan en barracons, etc. El Govern de la Generalitat porta des del 2017 sense prendre cap mena de mesura per revertir les retallades pressupostàries i per millorar la qualitat de l’educació pública, mentre diuen des de fa sis anys que estem de nou en creixement econòmic.

Després de molt de temps on la comunitat educativa ha estat negociant amb el Govern de la Generalitat, els principals sindicats de treballadores de l’ensenyament han aconseguit superar les seves diferències i s’han unit per fer possible una vaga del sector educatiu, amb l’objectiu de retornar a les condicions laborals i horaris anteriors de la crisi i per reduir les ràtios d’alumnes per grup-classe.

Com a estudiants ens toca donar tota la nostra escalfor al professorat català en les seves reivindicacions, entenent que per construir una educació de qualitat cal fer fora a la precarietat laboral de les nostres aules. Perquè si el nostre professorat aconsegueix que les seves demandes s’apliquin, tota la comunitat educativa ens beneficiem. Aconseguirem aules menys massificades on sigui més fàcil atendre a les necessitats específiques dels alumnes. Aconseguirem que cap persona s’hagi d’anar a la privada per estudiar un cicle formatiu perquè manquen places a la pública i que la gent que estudiï a la pública ho pugui fer en espais adequats, amb tots els materials que necessitin, assolint d’aquesta manera una FP digna i de qualitat. Aconseguirem tenir personal que pugui donar suport a les necessitats especials de les estudiants amb diversitat funcional, aconseguint d’aquesta manera que els nostres centres educatius siguin més inclusius.

Per això, des de l’Associació d’Estudiants Progressistes, donem suport al professorat en la seva vaga i exigim al Govern de la Generalitat que expliqui les seves demandes. I alhora, animem a totes les estudiants a prendre partit i participar a la manifestació d’aquest dijous 16 a Plaça Universitat a les 12:00h, colze a colze, amb el professorat.

PERQUÈ VE D’UNA HORA I VA DE RÀTIOS, EL 16 DE MAIG VAGA PER L’EDUCACIÓ!.