Menu Close

Punxem la bombolla del lloguer

L’especulació, l’assetjament immobiliari, l’increment dels desnonaments, els abusos sobre el preu del lloguer, els processos de gentrificació i turistificació no ens són aliens a les estudiants. Ens afecten directament i veiem com cada dia se’ns impossibilitat més de l’accés a l’habitatge, dificultant-nos el poder viure i estudiar en unes condicions dignes i vivibles. I no només ens afecta a les estudiants, el conjunt de la societat s’està veient expulsada sense alternatives per fons voltors i grans propietaris: és un problema sistèmic.

Barris, pobles i ciutats ens hem vist immerses en dinàmiques de precarietat i especulació que ens dicten el nostre dia a dia, sota la mirada impassiva de governs i poders públics. Mantenen l’accés a l’habitatge a mans d’un mercat que no entén l’habitatge com un dret bàsic, sinó com una mercaderia acumulativa. Així, cada dia hi ha més pisos buits i més persones sense lloc on viure. S’executen 165 desnonaments diàriament, un cada 5 minuts, i silenciosament, centenars de contractes deixen de ser renovats per pujades impossibles d’assumir. És una bombolla impossible que ens asfixia i ens obliga a reaccionar.

El lliure mercat ha provocat una crisi del model de viure i estudiar a la ciutat: volent apropar-nos als centres d’estudi, observem preus de lloguer impossibles i residències universitàries privatitzades. No només assumim el cost desorbitat d’una carrera universitària, sumem els costos de l’especulació, la turistificació i d’intentar viure una vida digne –transport, alimentació, oci–. Aquesta situació s’ha de posar fi, volem punxar la bombolla i ho farem de la mà de moltes.

Aquest dissabte 6 d’abril, a les 18:00h a Jardinets de Gràcia, sortirem als carrers de Barcelona amb els moviments en defensa de l’habitatge i les organitzacions, barris, entitats per deixar clar a tota la població que no deixarem de lluitar fins a desmercantilitzar una de les necessitats bàsiques de tot ésser humà: tenir un sostre digne on desenvolupar les nostres vides.

Fem nostres les reivindicacions de les plataformes en defensa de l’habitatge: construïm un model de lloguer accessible i estable, aturem cada desnonament i expulsió dels nostres barris, avancem cap a un model de parc públic i social d’habitatge, i apliquem d’una vegada per totes la Llei 24/2015.

PUNXEM LA BOMBOLLA, I PUNXEM-LA BÉ, QUE NO TORNI A INFLAR-SE MAI MÉS. DISSABTE ENS VEIEM ALS CARRERS!