Menu Close

Comunicat davant les identificacions policials durant la vaga del 21F

Avui, dia 21 de febrer de 2019, set militants de la nostra organització, dues menors, juntament amb dues simpatitzants, també menors, han sigut víctimes de la repressió i la violència policial en el transcurs de la manifestació estudiantil convocada en el marc de la Vaga General en contra del procés de judicialització del referèndum de l’1-O.

Els fets han ocorregut al voltant de les 14:45h a la cruïlla Passeig de Gràcia-Gran Via. Les nou persones identificades se situaven al marge de la manifestació parlant quan dos furgons antiavalots del cos de Mossos d’Esquadra les han encerclat. Aquestes les han dirigit a l’entrada d’un pàrquing i els han demanat la identificació, sense donar cap tipus d’explicació o justificació. Han estat agredides verbalment i registrades amb violència, i quan s’ha sol·licitat tècnics sanitaris davant d’un atac de pànic: s’ha reaccionat amb prepotència, crítics i acusacions. Han estat separats en grups i, només els nois, han estat escorcollats.

Restarem a l’espera de les notificacions i procediments judicials però tenim les idees ben clares:

Des de l’Associació d’Estudiants Progressistes (AEP) ens neguem a normalitzar aquestes actituds i accions violentes dels cossos policials a les mobilitzacions. No podem acceptar la reiterada vulneració de drets ni la repressió, i menys en un marc de lluita antirepressiva com el que vivim a dia d’avui. Contra la repressió: ni un pas enrere.