Menu Close

Comunicat sobre els judicis de l’1-O

La propera setmana començarà el judici contra els líders independentistes al Tribunal Suprem, un judici de la vergonya que no s’hauria d’haver iniciat mai i davant el qual cal actuar.

El darrer curs vam veure imatges intolerables, les setmanes prèvies al referèndum érem testimonis d’identificacions i persecucions cap a la ciutadania catalana amb el motiu de poder aturar l’1-O. També observàvem les operacions policials, enregistraments i detencions dels dies previs, més intolerables encara durant la jornada del referèndum i que van mostrar internacionalment tant la dimensió del conflicte com la resposta autoritària i repressiva de l’Estat Espanyol. Les detencions als líders sobiranistes de les entitats civils i de la resta de líders polítics, juntament amb la intervenció directa de l’autonomia catalana foren el cop definitiu que demostrava com el fantasma de la lògica franquista encara impera a altes institucions polítiques i judicials de l’estat.

La canalització d’un conflicte polític d’aquestes dimensions per la via judicial és l’allunyament absolut de la cerca d’una solució consensuada i dialogada per la situació política actual entre Catalunya i Espanya. Les penes demandades tant per la fiscalia com per l’advocacia general de l’estat mostren una naturalesa repressiva que fa esgarrifar i ens obliga a plantejar-nos quina resposta hem de donar.

Des de l’Associació d’Estudiants Progressistes entem els diferents judicis contra les figures sobiranistes com una farsa democràtica davant la qual la mobilització popular ha de posar contra les cordes la (in)justícia a la que sotmet l’Estat a totes les represaliades, ja siguin polítiques, cantants, humoristes, activistes… Fem una crida a la mobilització constant per denunciar que això és un judici contra la democràcia i on totes les demòcrates hem de ser-hi amb l’esperit del 3-O, d’aquest país divers però unit davant la repressió.

a href=”https://aep.cat/1761-2/img_20190210_192923/” rel=”attachment wp-att-1762″>