Menu Close

[Comunicat] Vaga sector públic: 12D

El sector públic està en perill i totes ho sabem. Estudiants, funcionaris i les usuàries dels serveis socials, totes les ciutadanes, estem patint una davallada de qualitat de vida a causa de les retallades aplicades de forma indiscriminada a la despesa social.

Les estudiants hem viscut un augment abusiu de les taxes i hem observat com la universitat pública s’ha tornat un privilegi i ha deixat de ser un dret que totes les ciutadanes hauríem de tenir. Hem vist com s’han expulsat milers d’estudiants perquè no poden fer front a les taxes. Estem patint una precarització de les nostres vides, on moltes, hem de treballar i estudiar per tal de poder pagar les taxes. Observem, amb ràbia, la precarització del professorat, sobretot de l’associat que té uns sous irrisoris comparant amb les seves companyes fent, moltes vegades, la mateixa feina.

Per això, des de l’Associació d’Estudiants Progressistes, ens solidaritzem amb la vaga convocada el 12 de desembre per part de les treballadores públiques de la Generalitat de Catalunya i els mostrem tot el nostre suport, perquè sense elles, no hi hauria sector públic i per tal que aquest sigui de qualitat, les treballadores han de poder desenvolupar les seves tasques en un àmbit laboral digne.

Per això fem nostres les seves reivindicacions i exigim a la Generalitat que:

  • Atorgui el retorn, abans d’acabar l’any, de com a mínim el 10% de la paga de 2013, en un calendari pels pròxims dos anys de les pagues de 2013 i 2014.
  • Que mai més el Govern de la Generalitat ens desposseeixi a les treballadores i usuàries del dret a un accés a uns serveis públics dignes i de qualitat.