Menu Close

Posició de l’AEP davant la convocatòria #26AVaga

De cara al proper dijous dia 26 d’abril, les assemblees estudiantils han fet una convocatòria de vaga, emmarcada en un moment polític de necessitat de reactivar-nos com a moviment estudiantil i tornar a posar sobre la taula les necessitats de les estudiants i les nostres universitats públiques. El motiu principal entorn el qual gira la convocatòria es basa en l’accés: la rebaixa del 30% dels preus universitaris i l’equiparació dels preus de màster amb el de grau, reivindicacions constants del moviment estudiantil.

Malgrat compartir les motivacions principals de la convocatòria de mobilització, diverses organitzacions ens han fet saber que el 26 d’abril és el Dia de la Visibilitat Lèsbica, i és per això que creiem necessari replantejar-nos la conveniència de la data: no podem contribuir de forma activa a invisibilitzar aquest dia, un dia assenyalat per a la comunitat LGTBI. Necessitem, com a sindicat estudiantil d’esquerres, feminista i inclusiu, reforçar el nostre compromís a l’hora de construir unes universitats lliures de masclisme i lgtbifòbia.

Així doncs, des de l’Associació d’Estudiants Progressistes hem defensat, seguim i seguirem defensant les reivindicacions que aposten per la construcció d’una universitat al servei de la societat. Només mitjançant la mobilització podrem aturar les contrarreformes universitàries dels darrers anys i construir #LaUniQueVolem. Demanem al conjunt del moviment estudiantil que, per tal de preservar la unitat necessària en la lluita pels objectius conjunts, repensem unides les implicacions de mantenir la data actual, amb la finalitat de cercar-ne d’altres que no entrin en conflicte amb les reivindicacions d’altres col·lectius.

 

Per la universitat gratuïta i feminista! Visca el Moviment Estudiantil!