Menu Close

AEP es suma a la manifestació del dia 10 de juny per exigir el dret a l’habitatge digne i assequible per les estudiants a Barcelona

El pròxim dissabte 10 de juny les entitats agrupades en la plataforma “Barcelona No Està en Venda” han convocat a la ciutadania a sortir als carrers per tal de denunciar els preus abusius en que es troba Barcelona i que, de forma exponencial, continuen creixent.

L’especulació i l’assetjament immobiliari ens afecten directament a les estudiants, que cada cop tenim més dificultat d’accedir a lloguers a preus raonables, ens dificulten l’accés a una educació universitària i ens fan impossible emancipar-nos. Així doncs, ens trobem en un escenari on la manca d’una regulació específica empara pràctiques especulatives i la desviació d’habitatges residencials cap a lloguers turístics. Això, sumat a la no existència d’un topall màxim en el preu de lloguer impossibilita l’accés a l’habitatge de les estudiants i comporta la seva completa indefensió com a llogateres.

Des d’AEP reivindiquem la necessitat de revertir aquesta situació aplicant mesures com la millora i l’ampliació d’un parc d’habitatges a preus raonables que facilitin l’accés a l’habitatge a les estudiants universitàries, marcant un índex de referència de preus màxims pels lloguers que acabi amb la bombolla especulativa. Per tot plegat, AEP se suma a la mobilització, fa una crida a participar en les marxes i a donar suport a totes les iniciatives que vagin encaminades a cercar solucions per aquesta greu problemàtica.