Menu Close

Comunicat pel Dia contra la LGTBI-fòbia

Avui, 17 de Març; dia internacional contra la LGTBI-fòbia, per a molts semblarà una fita superada al nostre país, però només les persones homosexuals, bisexuals, trans, intersexuals… sabem realment què és el que s’amaga rere aquest suposat pensament col·lectiu d’igualtat i no discriminació. La crua realitat és la de l’augment en els últims anys de les agressions físiques al col·lectiu LGTBI als nostres carrers nit rere nit i de l’assetjament escolar per qüestió de gènere o sexualitat, la d’un estat espanyol on el gran partit que governa rebutja la penalització de les agressions per via administrativa a diverses comunitats; quedant per tant, lleis en contra de la discriminació per sexualitat o identitat de gènere en simples “declaracions d’intencions“ , un país on es declara d’utilitat pública una associació ultracatòlica pregonera dels pensaments i missatges homòfobs i transfòbics. Més enllà de les nostres fronteres ens trobem amb més de 80 països amb lleis que penalitzen l’homosexualitat amb càstigs que van des de la cadena perpètua fins a la pena de mort.

Només aconseguirem la seva eradicació a través d’una educació basada en la diversitat i en uns valors de tolerància i respecte on es conscienciï de la importància de la lluita en contra de la LGTBI-fòbia.