Menu Close

Per un 11 de Maig en contra de la repressió i els preus abusius

El proper 11 de maig, el moviment estudiantil tornarà a omplir els carrers de Barcelona. Motius no falten, la lluita ha de continuar.

El present curs acadèmic s’apropa al seu final, en ell la comunitat universitària s’ha mobilitzat en diferents moments. Les jornades del 2 de març i 11 de novembre enfocaren la problemàtica des de perspectives diferents, però les dues ajudaren a seguir en el camí d’una universitat pública i de qualitat.

En relació directa amb les protestes del moviment estudiantil, s’aprovà al Parlament de Catalunya una ampliació de les beques equitat per a les rendes més baixes que els suposarà, als trams 1 i 2 de la beca equitat, una exempció del 30% al preu de la primera matrícula. Es innegable que es tracta d’una bona notícia, però no ens conformem: amb aquesta millora no es compleix ni la proposta de mínims del moviment estudiantil, que no és altra que portar la rebaixa efectiva del 30% a totes les estudiants universitàries.

Per altra banda, l’ampliació de les beques equitat trenca amb un discurs d’immobilisme des de la secretaria de universitats. En els darrers mesos la postura era molt clara, els preus no es podien reduir sota cap circumstància. Hem d’aprofitar aquest moment per seguir fent força totes juntes.

Posem el punt de mira en la reducció dels preus universitaris i l’equiparació dels preus de màster als de grau, lluitem per veure un decret de preus popular. Però no renunciem a la universitat gratuïta, fem camí cap a ella.

Per això AEP crida a totes les estudiants a participar de les diferents jornades a cada campus i de la manifestació.

Darrerament, els mossos han detingut tres companyes militants del Moviment Estudiantil organitzat, a dos dies de la mobilització per reprimir-nos. Per això, creiem que no sols hem de sortir al carrer per demanar preus populars, també per aturar la repressió policial.

Tornem a sortir al carrer!

Tornem a cridar!

Tornem a lluitat per una universitat pública i de qualitat!