Menu Close

Per la Vaga de l’11 de Maig

En el dia d’avui, Maig del 2017, ens trobem en una situació en la qual l’estudiantat em sofert una sèrie de pujades en el preu dels crèdits dels graus arribant a la situació actual, en la que el preu per crèdit s’ha triplicat respecte als preus de l’any 2011 en el millor dels casos, any en el qual el govern català signa el decret de preus que estableix la pujada d’aquests. És evident el malestar que han provocat aquestes mesures en tota la comunitat educativa, que en reiterades ocasions s’ha mobilitzat en contra d’aquestes reformes reivindicant una universitat gratuïta i accessible per a totes.

A aquesta situació se li afegeix l’esmena a la LUC (Llei d’Universitats de Catalunya) aprovada al Parlament que exigeix al govern català la reducció d’un 30% dels preus i taxes universitàries que mai s’ha arribat a incorporar en la LUC.

En aquesta situació, després de les jornades de mobilitzacions dels dies 11 de Novembre i 2 de Març d’aquest curs, el Parlament ha fet un primer pas cap a la rebaixa dels preus quan el dia 22 de Març va aprovar una ampliació en les beques equitat per aquelles famílies amb les rendes inferiors a 40.000 € anuals. Aquesta mesura suposa la rebaixa efectiva del 30%, en la primera matrícula, en els graus universitaris. Aquesta notícia tot i ser bona queda lluny de la proposta de mínims que ha portat el moviment estudiantil, aconseguir la rebaixa del 30% en la matrícula de totes les estudiants.

 

Amb tot això arribem al dia 11 de Maig, data triada per les assemblees d’estudiants per a seguir lluitant pels drets de l’estudiantat i per a exigir al Govern de la Generalitat de Catalunya el compliment de l’esmena aprovada en el Parlament. Data en la qual l’estudiantat de les Universitats de Catalunya ens tornarem a reunir als carrers per a fer un pas més cap a la gratuïtat de la Universitat.
Des de l’AEP-UB també ens adherim a aquesta jornada mobilitzadora en favor de la rebaixa del 30% i per l’equiparació de preus de màsters als de grau.

Participem en les diferents jornades de lluita! Manifestem-nos per una universitat gratuïta i de qualitat!