Menu Close

T-Mes Bonificada, difusió i informació:

El passat 1 de Març entrava en vigor la nova T-Mes bonificada. Es tracta d’una nova tarifa reduïda destinada a aquelles persones que es troben en una situació d’atur. El preu a pagar és de 9.95€ al mes, la qual cosa suposa una bonificació del 80% respecte a la targeta original. Des d’AEP, en la nostra funció al servei de les estudiants, fem el següent comunicat per tal de donar a conèixer aquest nou títol entre el col·lectiu estudiantil.

La T-Mes bonificada es llança com un ajut per aquelles persones en situació d’atur. Però aquest no és l’únic requisit per accedir-hi. La segona condició és estar cobrant una prestació per desocupació inferior al salari mínim interprofessional, partint que aquest, ara mateix se situa en 707,6 €.

Segons dades de l’Observatori Català de la Joventut, el 40,4% dels joves aturats a Catalunya són a la vegada estudiants. Sabent també que, segons dades del mateix observatori, més del 50% dels joves que troben feina, la troben amb caràcter temporal. Són aquests joves, entre els quals trobem molts universitaris, els que es podran aprofitar de la nova tarifa.

El procediment per accedir aquesta nova targeta pot tenir una certa complicació. En primer lloc, serà necessari presentar el certificat que justifiqui que les prestacions rebudes són inferiors al salari mínim interprofessional. Aquest ha de ser expedit pel SEPE, pel SOC o per l’Ajuntament d’empadronament; a més, s’ha de renovar cada 105 dies, el que es tradueix en tres targetes per cada un d’ells. Per últim serà necessari presentar el DNI/NIE.

La nova tarifa se troba disponible per a les 6 zones amb el mateix preu, el qual equival a una T-10 tan sols per la zona 1. Aquest fet és clau per aquelles estudiants que van fins a la ciutat de Barcelona cada dia i per les que tenen la seva universitat fora de la zona 1, com és el cas de la UAB. La T-Mes tan sols s’expedeix en certs punts de venda, que podeu consultar a la pàgina de ATM.

Des de l’AEP esperem que aquesta informació sigui d’interès. Si no és el teu cas, difon.

Per a qualsevol dubte al voltant d’aquest tema, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres.