L’últim cap de setmana els militants i amics que ens trobem a l’AEP vam assistir a la XXV Assemblea Nacional. Va ser un conjunt de jornades gràcies a les quals vam formar-nos i vam construir i organitzar una AEP per poder arribar a assolir els objectius que ens hem proposat defensar.
Vam començar el divendres 26 de febrer a la UPF per començar a exposar i debatre les activitats que hem dut a terme fins aquell dia. Es van presentar una sèrie d’informes que explicàvem que hem fet, quina ha estat la nostra activitat dins dels diferents centres educatius i de formació on estem presentes.
Fen un repàs de tot el que s’ha fet per part d’AEP, vam abordar les qüestions més fonamentals de la nostra línia política i d’actuació. Començant per la feminització, vam acordar entre totes que és una línia essencial per pensar-nos tant com a organització i des d’una visió més interna com a actor del moviment estudiantil. Trobem que incorporar a les dones als espais comuns d’activitat política és uns dels reptes de futur de qualsevol sindicat o associació d’estudiants per aconseguir tenir espais justos i lliures d’estructures patriarcals; per això és essencial empoderar i deconstruir.
Tot seguit, vam parlar sobre la importància i la idoneïtat de estructurar les nostres demandes sota el paraigües de la Universitat Gratuïta. Vam debatre si era millor o no parlar d’igualtat o equitat com a objectiu primordial de les estudiants. Però òbviament, sense oblidar-nos de la necessitat que juga en aquest debat la formació anterior a la Universitat, tant FP com a Secundària. La idea és apostar per una formació continua a Secundària ja que considerem que la Selectivitat està malauradament orientada cap a una nota i no cap a l’ensenyament.
Per últim, vam introduir al debat la qüestió de l’habitatge i el transport. Després de constatar que, particularment a Barcelona, són problemàtiques emergents; vam trobar oportú que en el futur les demandes del moviment estudiantil han d’anar encaminades per aquest camí. La condició d’estudiant és un condicionant determinant per caure en la trampa de la precarietat.
Un cop van concloure els debats i les aportacions de les diferents companyes i militants va arribar la cloenda l’endemà on vam gaudir de l’assistència de diferents organitzacions i sindicats afins que van fer petits discursos sobre els reptes de futur i les solucions que ha d’aportar el moviment estudiantil a les problemàtiques que havíem plantejat anteriorment; en tot cas, totes vam estar d’acord sobre la importància d’actuar totes plegades per assolir l’educació que totes desitgem i mereixem.
Finalment, es va crear la nova executiva, amb cares noves i moltes ganes de fer treball de camp per millorar la vida de les estudiants que es i serà sempre el nostre principal objectiu.
Educació gratuïta i de qualitat, per un futur amb consciència crítica, just perquè ens deixi ser lliures i de totes.