Menu Close

25 de novembre: dia internacional contra la violència vers les dones

Contra la violència patriarcal: ni un pas enrere!

CAP AGRESSIÓ SENSE RESPOSTA! 

25N

Des de l’Associació d’Estudiants Progressistes, AEP, reivindiquem aquest dia de lluita per fer front i denunciar tots els tipus de violeència que patim les dones. Aquest any, 51 dones han estat assassinades per la violència masclista.

Però la violència física és només la punta de l’iceberg d’un sistema patriarcal que ens oprimeix i del que se’n desprenen molts altres tipus de violència que patim i que estan completament invisibilitzades.

Aquestes violències mantenen i sostenen el domini dels homes sobre nosaltres. La lluita feminista, també des del moviment estudiantil, ha de servir per visibilitzar aquest fet i empoderar-nos per combatre’l.

Empoderar-nos, també, per evidenciar que la violència masclista no és només aquella que es produeix al si de les parelles -o ex-parelles – heterosexuals, sinó que es dóna en moltes altres situacions, la majoria quotidianes, i tant de part de persones conegudes com desconegudes.

Empoderar-nos per denunciar l’educació patriarcal que adoctrina els infants en uns models de masculinitat i feminitat hegemònics, necessaris sustentar el patriarcat i la violència masclista que se’n deriva.

Aquesta educació sexista és la que ens prepara a les nenes des de ben petites per ser submisses i no saber defensar-nos de les agressions dels homes i forja els nens en valors de força i domini sobre tot allò el que els envolta.

Des de l’AEP creiem que la crisi capitalista reforça el sistema patriarcal. L’austericidi de les retallades en serveis públics ens afecten molt més a les dones, ja oprimides de per si. La precarització de la vida augmenta la divisió sexual del treball, rellevant les dones cada cop més al’àmbit domèstic. Els recursos en salut sexual i reproductiva són menors, fet que afecta també de manera molt important al col·lectiu LGTBI.

Quan no hi ha recursos per atendre les conseqüències de la violència sexual, la única opció que ens dónen és aguantar. Nosaltres, però, decidim lluitar!

Per tot això cridem a totes les dones a ocupar els carrers aquest 25 de novembre a les 19h a Canaletes i a caminar juntes cap a la vaga de totes.

Volem deixar ben clar que els carrers són nostres i que no hi haurà cap agressió sense resposta!