Menu Close

Perquè un altre món sigui possible una altra educació és necessària!

BzvESUaIcAAK7kq

Des de l’Associació d’Estudiants Progressistes sempre hem defensat l’educació pública, gratuïta i en català, del poble i pel poble i que serveixi com eina transformadora al servei de les capes populars.
El darrer curs, l’Assemblea Groga va començar a treballar en la redacció d’una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per una educació, de bressol a universitat, pública i de qualitat, amb la participació dels i les treballadores de l’ensenyament, amb estudiants i amb les AMPAs. Aquesta ILP per una educació pública ens ha de servir per vertebrar els eixos d’un sistema educatiu construït per les capes populars, de manera democràtica i que aconsegueixi extreure l’educació dels negocis de les oligarquies, del capital.
L’aposta per aquesta Iniciativa Legislativa Popular, com d’altres com la de la PAH, són una eina més que tenim les persones que perdem els nostres drets que tants anys de lluita ens han costat per visualitzar els desitjos de la majoria social i com aquests són contraris a les d’aquelles que ens priven d’una educació democràtica, pública i gratuïta, les que controlen els mercats i, en definitiva, els governs. És la constatació que tenim una proposta educativa, construïda com ja hem dit de forma democràtica i entre moltes persones d’espais diferents. D’aquesta forma marquem uns objectius per a la construcció d’un nou sistema educatiu a Catalunya que permeti també la construcció d’una nova societat realment democràtica i socialment justa, entenent que aquest model educatiu no pot existir sense lluitar igualment per aquesta nova societat emancipadora.
La superació de l’actual sistema educatiu passa per mesures que anul·lin les desigualtats entre classes, que eliminin les barreres socioeconòmiques i per això la nostra aposta és per la gratuïtat i universalitat de l’educació des de bressol fins a la universitat.
Aquesta aposta va estretament lligada a una xarxa d’escoles públiques capaces de cobrir les necessitats de tots els i les joves del país, impedint la massificació i garantint la millora de la qualitat de l’ensenyament. Així doncs, totes les escoles concertades han de ser de titularitat pública: no més diners a aquells que segreguen ni a les escoles de l’Opus!
Com a tercer eix tenim la reivindicació d’un ensenyament veritablement democràtic, on el control sigui fet pels membres de la mateixa comunitat educativa i no d’aquells que en busquen el seu benefici privat. Només l’eliminació de la capacitat de decisió de les empreses privades permet la transformació social de la universitat i ens fa avançar en la lluita pel model d’educació i de societat que volem. Eliminant la universitat com a eina del capital i recuperant l’educació al servei de la majoria de la població podem formar-nos com a persones crítiques, amb una capacitat i vocació de transformació social.
Per tot això, des de l’AEP donem total suport a aquesta ILP, no només animant a signar-la, si no treballant activament per a estendre aquesta proposta entre tots i totes les estudiants de Catalunya i animant a la participació dels diferents actes que es faran en les pròximes setmanes i mesos.
Per una educació pública, laica, popular, democràtica, inclusiva, coeducadora i en català de bressol a universitat!
 
L’EDUCACIÓ QUE VOLEM PER CATALUNYA
 
Perquè un altre món sigui possible una altra educació és necessària!