Menu Close

COMUNICAT SOBRE LA DENEGACIÓ DE BEQUES EQUITAT A ESTUDIANTS UPC:

Com fa pocs dies vam comunicar a estudiants de la UPC se’ls ha denegat la beca Equitat, que contrarestava la pujada abusiva del 10,5%, argumentant que aquesta s’ha sol·licitat després del 15 d’octubre del 2013 quan la matriculació de crèdits és quadrimestral a diverses escoles de la UPC.

El rectorat ens ha informat que aquest fet es tracta d’un malentès entre la Universitat i l’AGAUR que van obrir la segona convocatòria de beques a l’Abril de 2014 només per a estudiants de nou accés, quan hauria d’haver sigut dirigida a tot l’estudiantat que es matricula també al febrer. El rectorat està buscant solució per a totes les persones a qui se’ls ha denegat injustament la beca, i aviat comunicarà com es corregirà l’error.

Cal recordar però, que aquesta compensació va ser aconseguida per la pressió de l’estudiantat davant l’augment en el preu dels crèdits que suposa el canvi de grau d’experimentalitat, canvi de grau que no es veu reflectit en una millora de la qualitat acadèmica. Aquest augment en els preus va ser demanat per l’antic rector Antoni Giró i aprovat pel consell interuniversitari de Catalunya amb el suport de CIU, com una via més per a dificultar l’accés a la universitat de les classes populars, encarint els preus a la universitat que mal anomenem pública.

Des de l’AEP defensem que ningú pot quedar-se fora del sistema educatiu públic per motius econòmics i seguirem lluitant per una universitat pública, universal i gratuïta. Organitza’t i lluita amb nosaltres!