Menu Close

Comunicat de l’AEP en suport al BDS acadèmic a Israel

L’Associació d’Estudiants Progressistes vol manifestar el seu suport a la campanya BDS (Boicot, Desinversió i Sancions) acadèmic per Palestina. Aquesta campanya, que compta amb el suport de centenars de membres de la comunitat educativa entre professorat docent i investigador, personal d’administració i serveis, estudiantat i altres col·lectius vinculats a l’educació, vol denunciar la complicitat existent entre el govern de Convergència i Unió i el govern israelià.04

Aquesta complicitat es va fer més que evident al novembre de l’any passat quan el president de la Generalitat, Artur Mas, juntament amb altres membres del govern català, va visitar Israel i va signar diferents convenis de col·laboració entre institucions educatives israelianes i catalanes. Des de l’AEP ens posicionem en contra d’aquesta col·laboració i així ho denunciarem a les universitats públiques catalanes on tenim presència, tant entre l’estudiantat com en els òrgans institucionals, alhora que promourem el boicot acadèmic.

Un cop més, i com portem fent des de fa molts anys(1), denunciem la situació d’Apartheid que viu el poble palestí i l’incompliment dels Drets Humans per part del govern israelià alhora que reclamem que les institucions catalanes no siguin col·laboradores d’aquesta situació. Finalment, animem a participar en l’acció sorpresa que s’ha preparat des del grup BDS Catalunya que es realitzarà demà, dijous 15 de maig, a les 11:30h a Plaça Urquinaona.

Podreu trobar més informació a:

https://www.facebook.com/events/1421795748086519/1421799344752826/?notif_t=like

http://pebai.wordpress.com/

Associació d’Estudiants Progressistes

14 de Maig del 2014

 

(1): http://antiga.aep.cat/IMG/_article_PDF/article_12.pdf