Menu Close

Comunicat de denúncia a la repressió exercida a les vaguistes de la Universitat Complutense de Madrid

Des del Colectivo de Estudiantes de Madrid denunciem la repressió policial soferta el matí d’avui 26 de març al moviment estudiantil durant els piquets al campus de Ciudad Universitaria (UCM).

Les estudiants d’universitat de la Comunitat de Madrid hem convocat vaga pròpia els dies 25, 26 i 27 de març com l’eina màxima en la defensa dels drets democràtics d’accés i permanència a la universitat davant els greus atacs que sofreix l’educació pública per part dels successius governs neoliberals que tracten de privatitzar-la.

La primera jornada de vaga començava amb varies tancades a les facultats de varis campus i al vicerrectorat de la UCM la nit del 25. Els piquets informatius tractaven d’explicar a les companyes aquest matí els motius, sobradament coneguts, per a recolzar aquesta, augment de les taxes (+66%), reducció de beques, desnonaments a les aules i amb tot això, la lògica de demandar una reivindicació oposada a tals mesures per a la millora de les condicions de vida acadèmica de les estudiants.

La mobilització començava amb un pasa-campus el qual sortia des del vicerrectorat de la UCM. La UIP o cossos de repressió de l’Estat eren avisats pel rectorat del la Complutense amb l’argument de la negativa per part de les estudiants a permetre l’accés a les treballadores del vicerrectorat en un intent de criminalitzar al moviment estudiantil i amb això ha justificat una desmesurada actuació policial que s’ha saldat amb 54 detingudes traslladades d’immediat a la comissaria de Moratalaz.

Exigim l’alliberament de les detingudes així com la dimissió del Rector de la Universitat Complutense de Madrid José Carrillo i de la delegada del Govern Cristina Cifuentes, doncs entenem que el succeït aquest matí és una mesura totalment antidemocràtica i violenta, no només a les principalment perjudicades (les estudiants detingudes), sinó a totes les estudiants que defensen el seu futur participant a la vaga entesa com un dret democràtic conquerit després d’anys de lluita.

Per això fem una crida a acudir a la convocatoria de recolzament a les detingudes a les 17:30 al cavall de la Ciudad Universitaria de la Universitat Complutense de Madrid. Prou de repressió i de criminalització del moviment estudiantil!

Seguirem a les tancades i acudirem a la manifestació de demà, dijous 27, a les 17:30 a la pujada de Moyano amb la resta de la comunitat educativa.

Per una educació Pública i de qualitat! La lluita continua! Vaga! Vaga! Vaga!