Menu Close

Manifest d’AEP pel 24-O

Des de l’Associació d’Estudiants Progressistes tornem a sortir als carrers per exigir al costat de tota la comunitat educativa la NO aprovació de la LOMCE, si el govern del PP segueix endavant amb la seva voluntat d’imposar aquesta llei, Cridem a tota la població a la insubmissió a la LOMCE.  No podem ni pensem permetre una llei que ens exclou del dret universal a una educació pública del poble i pel poble.

La tramitació d’aquesta contrareforma s’ha fet des dels seus inicis sense consens social ni polític. No s’ha escoltat l’opinió de professores, estudiants, mares i pares, i de tota la societat per elaborar aquesta llei i l’únic partit polític a favor és el PP, i això ja demostra el seu caràcter totalment antidemocràtic.

Aquest nova llei del ministre Wert i de tot el govern del PP, és una reforma ideològica que busca una educació que respongui a les necessitats del mercat i no de la societat, a qui cada cop li mancarà més cultura i més pensament crític, i això és molt útil per aquest govern que imposa lleis i que vol tenir-nos a totes callades.

Converteixen a l’estudiant en simple mercaderia, formada únicament per a estar al servei dels empresaris. La LOMCE planteja una educació totalment diferenciada depenent del futur acadèmic o professional de cada alumna. Aquelles o aquells que tirin cap a FP tindran una educació molt devaluada, amb matèries molt especialitzades, amb l’objectiu que entrin aviat al mercat laboral. I un cop a la FP es potencia les pràctiques gratuïtes en empreses privades, que cada cop tenen més presència dins els nostres centres educatius.

En contra d’això reclamem una educació que formi persones crítiques, un model interdisciplinari que garanteixi cultura i coneixement ampli,on no falti Filosofia, Història, arts plàstiques, escèniques, música, i totes les matèries que ajudin al desenvolupament humà de cadascuna.

Sumat a la funció mercantil de la seva educació també es varia el funcionament dels instituts, els directors i directores i l’administració centralitzaran tot el poder, com en una empresa, i els consells escolars, on estem les estudiants, ampa, i equip docent perden veu i vot, i aixi es per la poca democràcia als centres.  Des de AEP defensem que qui millor coneix els centres i les seves necessitats son els i les treballadores, els pares i mares i els i les alumnes; és per aixó que defensem una democracia real i participativa als centres.

Aquest govern retrògrada ens imposa una educació dogmàtica, la educació en la religiositat, adoctrinant-nos en benefici del sistema.

A més, ataca frontalment la nostra cultura i el model d’immersió lingüística, discriminant i menyspreant el català, l’euskera i el gallec.

Imposa una educació Sexista Justificant i finançant aquelles escoles que separen noies i nois.

La lomce fomenta les desigualtats dins les aules i també entre centres. Aquest seran classificats segons els seus resultats, i aquells centres més ben posicionats rebran més inversió i recursos, dificultant aixi la millora d’aquells centres que ja partien amb més dificultats. Volen una educació dirigida a les elits, on la classe treballadora es vegi abocada a una educació precària i indigna.

Per tal de dificultar l’accés de la classe treballadora a estudis superiors retornara al model franquista de les revàlides, examens al final de cada etapa educativa que determinaran si l’alumna pot continuar els seus estudis. Els examens no determinen les nostres capacitats ni el nostre desenvolupament i creixement com persones.

Es tracta d’una llei que continua privatitzant l’educació, com ja és l’intenció de l’actual llei la LEC. Volem una finançament 100% públic, ni diners públics a la privada, ni inversions privades a la pública!

No permetrem que cap alumna quedi exclòs del sistema educatiu per raons econòmiques, culturals, socials o de gènere. Universitat gratuïta a tots els nivells educatius i un sistema de beques per llibres, menjador, transport i tot el que calgui per garantir el dret de totes a educar-nos i formar-nos.

Davant d’aquests atacs ¿ens quedarem els membres de la comunitat educativa de braços creuats?

Necessitem la mobilització dels i les estudiants, omplir a cada manifestació els carrers dels nostres pobles, viles i ciutats; fer veure als polítics i als suposats savis que es treuen les lleis de la màniga en benefici del sistema que no ens quedarem quiets i conformes mentre fan negoci a costa del nostre futur, i en definitiva, la nostra vida.

Les nostres reivindicacions no poden quedar-se estancades en la mobilització d’avui, sinó que han de continuar, cadascú de nosaltres te el deure d’agitar la consiencia de la societat. Tots sabem que el nostre enemic es molt poderós, s’amaga darrere de grans empreses multinacionals, pero amb la unitat i la organització podem vèncer.

La unitat de la comunitat educativa: les estudiants, directament afectades, els professors, que són obligats a ser els executors de la nova reforma i les mares i pares que han de veure comles seves filles perdran allò per el qual tant van lluitar.

I la organització, de tots i totes, per tal de vertebrar la lluita. Que aquesta sigui organitzada, que no permeti ni un segon de descans al govern, perque sentin sempre present la força del moviment estudiantil i no se’ls oblidi que aqui estem, sempre disposats a combatre.

Per tot això diem NO a la LOMCE, NO a la LEC i no a qualsevol llei feta sense el suport del poble i la comunitat educativa. No a qualsevol llei que no aposti per l’educació de les persones i si pels interessos dels mercats.

I per tot això seguirem defensant una escola plural, laica, antipatriarcal, inclusiva i construïda des de la base!

Visca el moviment estudiantil!