Menu Close

COMUNICAT AEP CONVOCATÒRIA DE VAGA 24O

24O-AEP2_1

 

Des de l’Associació d’Estudiants Progressistes (AEP) i Estudiantes en Movimiento (EeM) fem una crida al conjunt de la comunitat educativa per participar a la vaga del 24 d’octubre com a rebuig a les polítiques del ministre Wert i del govern del Partit Popular, que seguint les polítiques imposades pels mercats, no fan més que retallar un servei social bàsic mentre molts membres del seu partit estan immersos en casos de corrupció. El curs passat es varen retallar més de 3.200 milions d’euros, provocant milers d’acomiadaments de personal docent interí, la disminució de beques i la enduriment de les condicions per optar a aquestes, l’enorme augment de la ràtio d’alumnes, el tancament de nombroses biblioteques i la dificultat de cobrir les baixes del professorat.

La implantació de la LOMQE (Llei orgànica per la millora de la qualitat educativa) suposarà una gran elitització del sistema educatiu, convertint-lo en una carrera d’obstacles, segregant l’alumnat en funció de la seva capacitat econòmica i disminuint el nivell de contingut. Amb això, es crearan centres de “primera” i “segona classe” i l’educació privada en serà l’única beneficiada. Per una altra part, les llengües cooficials queden relegades totalment a un segon pla.

La situació de la FP és similar, ja que les retallades han col·lapsat les llistes d’admissió i han limitat molt l’oferta. Però la situació del futur de la FP dual i el copagament serà pitjor. L’estudiantat serà empleat com a mà d’obra barata i els preus oscil·laran entre els 300 i els 400 euros per curs, com ja ve succeint a Catalunya o Madrid.

Per altra banda, més de 30.000 alumnes universitaris estan en risc d’expulsió per no poder pagar les elevades taxes -aquestes han pujat fins el 100% en alguns territoris- i més de 35.000 persones han perdut la seva beca. A més a més, la política de beques que s’està fomentant deixa moltes persones fora del sistema educatiu.

Des d’AEP i EeM apostem per la derogació de la LOMQE, pel cessament immediat de les retallades en educació i per un canvi radical en la política de beques. Per això en aquesta lluita es necessari convergir amb la resta de sectors de la comunitat educativa, seguint l’exemple dels i les docents Balears. Així mateix, no acceptem la política de liquidació a la resta de serveis públics, que afecten a la condició de moltes famílies que ara veuen un privilegi el fet d’estudiar. Els desnonaments que condemnen a les famílies a veure’s privades del seu dret a un habitatge digne, o l’última reforma laboral que ens trepitja els drets laborals són factors que estan fent emigrar a la joventut en busca d’un futur incert. Per tot això, veiem necessari una gran mobilització unitària i recolzada pel conjunt de la societat que obri la porta al camí de la mobilització sostinguda. El 24 d’octubre es lliura una jornada de lluita per l’educació pública, gratuïta universal, democràtica i de qualitat com a base per a construir una societat millor.

Podem aturar la LOMQE. Al teu institut, organitza’t i lluita!