Menu Close

COMUNICAT DEL CONSELL DE L’ALUMNAT RESPECTE AL DESALLOTJAMENT DEL RECTORAT DE LA UB

El passat dijous 23 de maig de 2013, els treballadors/es de la Universitat de Barcelona, juntament amb diversos estudiants es van coordinar per ocupar el Rectorat de la UB, com ja van fer els estudiants en contra de Bolonya el març del 2009.

Actualment, treballadores i estudiants demanen a la Secretaria General d’Universitats i a l’Equip de Govern de la UB que no hi hagi reduccions de personal docent ni PAS, que es deroguin les mesures que impliquen la brutal pujada de taxes de matrícules així com la reducció d’ajudes econòmiques per subvencionar-les, que hi hagi una transparència real en els pressupostos de la universitat, i que hi hagi comunicació entre les decisions i condicions que afectin la continuïtat laboral dels treballadors/es i els i les estudiants de la Universitat de Barcelona, entre d’altres.El 24 de maig, va sortir a la llum la notícia de que el nostre Rector, Dídac Ramírez, va signar l’autorització d’entrada a la Universitat dels Mossos d’Esquadra. I avui, 25 de maig de 2013, tornem a veure els Mossos d’Esquadra actuant dins la Universitat violentament per a fer fora als treballadors i estudiants que ocupen el Rectorat per a defensar l’educació pública i de qualitat, que tant desitgem tots i totes.

Cal tenir en compte que la matinada del 18 de març de 2009, el mateix Rector (Dídac Ramírez), també va autoritzar, a traïció, als Mossos d’Esquadra entrar per a desallotjar els estudiants que estaven ocupant el Rectorat com a mostra de rebuig al Pla Bolonya. Fets que van acabar amb centenars de ferits i diverses persones detingudes. Posteriorment va qualificar aquest fets com a “un mal tràngol”. Així com fa poc, va declarar que l’aplicació del Pla Bolonya en algunes facultats havia estat un “nyap” i que “els estudiants tenien raó”.

EXIGIM LA DIMISSIÓ DEL RECTOR DÍDAC RAMÍREZ ARREL DEL DESALLOTJAMENT POLICIAL DEL RECTORAT

Reunits els i les estudiants representants claustrals de la UB el dia 24 de maig a les 13h i davant els esdeveniments generats per la ocupació pacífica del rectorat, el Consell de l’Alumnat vol manifestar el següent:

Compartim les reivindicacions dels i les estudiants i el professorat que s’ha tancat al rectorat i entenem els seus temors referents a l’eliminació de la democràcia interna a la universitat a través del procés de Governança, l’augment desmesurat de les taxes i la possible disminució de la plantilla, ja que són temors compartits per tota la comunitat universitària. Els possibles casos de coerció, si és que n’hi hagut, vers alguns/es treballadors/es que volien entrar divendres al matí a treballar no són acceptables pel CdA, tot i que han estat casos simplement puntuals que no respectaven els acord col·lectius presos i que no mereixen una possible criminalització d’un acte totalment pacífic de protesta. L’actitud pacífica ha quedat demostrada en tot moment ja que mai s’ha buscat un enfrontament directe, ni físic ni verbal, amb cap membre del rectorat i/o del Consell de Govern de la UB.

Davant el desallotjament que s’ha dut a terme dissabte 25 de maig el Consell de l’Alumnat de la Universitat de Barcelona considera que aquest és un acte injustificable, que no cerca en cap moment l’establiment d’un diàleg amb la comunitat de la UB i que simplement sembla reafirmar la submissió política de la direcció de la UB respecte a les polítiques de desmantellament de la universitat pública dirigides des de la Generalitat de Catalunya i el Ministeri d’Educació.

El Consell de l’Alumnat es reafirma en allò decidit a la reunió interna del divendres 24 de maig i exigeix la DIMISSIÓ DEL RECTOR DÍDAC RAMÍREZ. El diàleg no és possible amb algú que empra la repressió com a eina de pressió.

Es lamentarà d’aquí uns anys de ser còmplice de privatitzar la Universitat Pública?

Consell de l’Alumnat de l’Universitat de Barcelona.