Menu Close

En rebuig a la la repressió policial als estudiants de Somosaguas

El passat 25 d’abril, i coincidint amb les mobilitzacions estudiantils desenvolupades a l’entorn de la Universitat Complutense de Madrid, es produí l’entrada completament il·legitima de les conegudes com UIP del Cos Nacional de Policia amb el resultat d’onze companys estudiants detinguts i nombrosos ferits. Els i les estudiants foren perseguits dins la pròpia universitat amb el beneplàcit previ del rector de l’UCM José Carrillo.

Tant a Madrid, com arreu de l’estat espanyol, s’està donant un augment més que significatiu de la vulneració de l’autonomia universitària i veiem com, dia a dia, s’està normalitzant cada vegada més la presència de les forces policials a les nostres Universitats. No ens queden lluny tampoc les intervencions policials desmesurades que reveren el curs passat els companys i companyes de secundària de varis centres de València o actuacions similars dins el context universitari català en universitats com la UAB i l’UPF.

No volem però oblidar que, aquesta intervenció policial, té també una clara relació amb les lluites que es desenvoluparen des dels treballadors i treballadores de neteja en les facultats de Treball Social i Ciències Polítiques i Sociologia del propi campus de Somosaguas, lluita que es culminaria satisfactòriament i seria recolzada en tot moment pels i les estudiants, esdevenint de facto aquesta repressió un escarment.

 

És per això que, des de l’Associació d’Estudiants Progressistes, veiem necessari fonamentar les següents reivindicacions i posicions a l’entorn del succeït:

 

  • Plantegem una frontal denuncia a la permissivitat i col·laboració del rectorat de l’UCM respecte  l’entrada dels agents antidisturbis en el campus de Somosaguas, constituint aquesta una violació flagrant de l’autonomia universitària.

 

  • ·Exigim que la Universitat i el respectiu equip rectoral, si estan disposats a intentar mantenir el mínim prestigi que els pugui restar després de tant covarda actuació, actuïn a fi  que, aquesta intervenció il·legítima, es tradueixi en la retirada de qualsevol tipus de càrrecs que s’imputi als nostres companys, se’ls deixi immediatament en llibertat  així com que tot aquest succés  no es tradueixi en cap mesura de naturalesa acadèmica que els pugui perjudicar.

 

TOTES SOM ESTUDIANTS, TOTES SOM SOMOSAGUAS. Associació d’Estudiants Progressistes, 26/04/2013

POL.NACsomosaguas2