Menu Close

AEP RECOLZA LA LLUITA FEMINISTA. PEL DRET AL PROPI COS

 

Aquest dissabte 6 d’abril hi haurà una concentració “PRO-VIDA” a Barcelona. La campanya de penalització i criminalització de l’avortament està organitzada pel col·lectiu d’extrema dreta Derecho a vivir (http://abortocero.org/) amb el recolzament de hazteoir.org, web descaradament masclista i homòfoba, que l’únic que persegueix és garantir la continuïtat del sistema patriarcal al que el nostre sindicat clarament s’oposa.

La persecució de l’avortament i la revalorització de la maternitat són atacs clars contra la llibertat de la dona. No podem permetre que la veu d’un col·lectiu masclista i homòfob (tingui més o menys recolzament de la població) qualli en la societat i venci els arguments de la “lluita per la vida”. El nostre missatge ha de ser clar, la criminalització de l’avortament és violència masclista i aquests col·lectius són “PRO-MORT”, ja que és això el que provoquen avocant a milers de dones a un avortament insegur i/o clandestí, que es realitza en condicions de risc per la salut de la dona, sense higiene suficient i/o sense personal adequat per protegir la seva vida. Assetjada, estigmatitzada per la societat, perseguida i condemnada: la dona és, un cop més, la culpable.

  A Espanya l’avortament està legalitzat des de l’any 1985. Però aquest va ser coartat i limitat, permetent-se només en tres casos concrets: violació (dins de les 12 primeres setmanes), la salut física o psíquica de la dona en risc (en qualsevol moment de la gestació) i malformació del fetus (22 primeres setmanes). El 2010 es va promulgar una nova llei de l’avortament, la vigent fins ara. Es va incloure la possibilitat d’avortar lliurement durant les 14 primeres setmanes i que les menors d’edat accedissin a aquest dret de la mateixa manera que les majors de 18 anys. Aquesta és l’actual llei que, amb nombroses mancances, no assegura la plena llibertat de la dona a decidir què fa amb el seu cos. No hem d’oblidar que l’avortament està inclòs com a delicte al codi penal i castiga a la dona que practiqui l’avortament fora d’aquests requisits (i penalitza a les persones que participen en aquest).

La reforma de la llei anunciada per l’actual govern serà més restrictiva que la del 1985. Les actuals polítiques no només estan retallant en sanitat, educació i drets laborals, sinó que retallen també drets fonamentals que han costat molts segles de lluita: els drets de les dones. Ara, la lluita és més necessària que mai.

 Aquesta “creuada per la vida” rep un clar suport de l’Església i la complicitat de l’actual govern, i es presenta sota precioses paraules com “dignitat” i “dret a la vida”, uns arguments i idees masclistes que no ens sorprenen ni són noves sinó el discurs masclista de sempre, que pretén que la dona es reclogui en l’àmbit domèstic i sigui la perfecta mare i esposa.

 Fem front a la pressió masclista d’aquests col·lectius, a l’Església i a la classe política i econòmica que perpetuen el sistema que esclavitza i assassina milions de dones: el Patriarcat.

 Les dones no matem. Les dones decidim si volem ser mares o interrompre el nostre embaràs i la legislació ha de garantir un accés lliure i gratuït a l’avortament, sense coaccions de cap tipus.Ja n’hi ha prou de control sobre els nostres cossos i les nostres vides!

6 d’abril a les 11h.

Boikot a la Manifestació “pro-vida” a Barcelona

Metro Sagrada Família, Carrer Mallorca.

 

EL MEU COS, LA MEVA VIDA, LA MEVA ELECCIÓ!