Menu Close

més de 300 acomidaments a la UPC: Agressions a la pública!

Un Consell de Govern en funcions aprova uns pressupostos de 2013 que contemplen l’acomiadament de més de 80 treballadors i treballadores laborals i 250 professors i professores associades de la nostra universitat. Arquitectura Respon.

L’equip del rector Antoni Giró s’ha precipitat a aprovar una brutal retallada en l’últim Consell de Govern sobre el qual té recolzament. Aquest pla recull més de 300 acomiadaments, una retallada al pla de jubilacions del 50%, un augment del encàrrec docent, el tancament de biblioteques en setmana santa i una sèrie de reformes que rebaixen les condicions laborals del professorat. Davant la rotunda negació d’una minoria del Consell de Govern, l’equip de direcció va amenaçar amb la intervenció de la UPC per part de la Generalitat si no s’aprovaven aquestes mesures. Irònicament, un altre punt de l’ordre del dia va ser la ratificació de la continuació de les obres del Campus del Besòs, un macro projecte urbanístic que inicià el propi Antoni Giró quan era Secretari d’Universitats de la Generalitat.

Aquestes mesures venen dictades per l’actual secretari general d’universitats, Antoni Castellà, durant la reunió que va tenir amb Antoni Giró dimarts 12 de març, a canvi de prorrogar el dèficit de 10.9 milions d’euros acumulat en 2012 (apart d’un deute de 100 milions). No va ser fins dijous 14 quan es van fer públiques i finalment es van aprovar divendres 15, essent ratificades pel Consell Social dimarts 19 de març.

També, per a evitar les protestes de treballadors als jardins del rectorat, el lloc on es convocava el Consell de Govern va canviar unes hores abans de la convocatòria a la Fundació Politècnica de Catalunya, en l’altra punta de Barcelona i amb un dispositiu d’antiavalots custodiant l’entrada, que arribat el moment van començar a identificar a alguns manifestants.

 Arran d’aquestes notícies, els professors associats de l’Escola d’Arquitectura de Barcelona i una assemblea d’alumnes de 400 persones han decidit començar una vaga indefinida el pròxim 8 d’abril, argumentant la relació d’aquests acomiadaments amb la voluntat de l’equip rectoral d’eliminar els estudis de grau en arquitectura d’aquesta facultat.

AEP-UPC manifestem la manca de legitimitat que tenen aquests acords presos per un Consell de Govern en funcions i un Consell Social on el seu president està fora de termini des de juliol de 2012, tenint una nova composició de Claustre des de febrer de 2013 contrària en la seva majoria a la gestió de Giró, i que ha conclòs una recollida de signatures per a convocar eleccions anticipades a rector. Ens oposem frontalment a qualsevol tipus de retallada laboral en el sí de la universitat pública com a mesura de insubmissió, i anunciem una sèrie d’accions que emprendrem amb l’objectiu d’impugnar els acords presos i tombar l’actual equip de direcció de la universitat.

AEP-UPC


Giro