Menu Close

13D Jornada de movilització estatal per l’educació pública #13DNoPaguem

L’AEP convoca i dona suport a la manifestació del proper 13 de desembre a Plaça Universitat:

Estudiants, professorat, personal laboral dels centre educatius i persones compromeses amb l’educació pública volem impedir el desmantellament de l’educació de totes.

No acceptem ni acceptarem retallades a l’educació pública, no acceptem la negació del dret fonamental a l’educació.

No acceptem ni acceptarem que se’ns robi el dret a educar-nos en la nostra llengua. 

Per aquests motius, exigim la derogació dels actuals decrets-llei en matèria d’educació i exigim la dimissió de l’actual ministre d’educació José Ignacio Wert i la dimissió de l’actual Consellera d’Ensenyament Irene Rigau. A més a més, exigim que s’obri un procés de debat constintuent educatiu en el qual sigui la comunitat educativa, a través del debat i de la participació democràtica, qui decideixi el marc legislatiu educatiu en correspondència a les necessitats educatives reals de la societat actual.

L’educació, així com la resta de drets i llibertats humanes, han estat guanyades en processos de lluita col·lectiva per a aconseguir la justícia social. Per aquest motiu, l’educació ha d’ésser un instrument de transformació social, que permeti l’alliberament i el desenvolupament íntegre de les persones, ajudant a fomentar l’esperit crític, la solidaritat, la justícia i la igualtat necessàries per al progrés humà. Aquest tipus d’educació garanteix una vertadera democràcia, en la que les persones siguin més importants que els beneficis econòmics.

La situació actual ens arrossega a un procés accelerat de precarització, degradació i desmantellament de l’educació pública com a pas previ immediat a la seva privatització. Totes les mesures i polítiques educatives implantades en els darrers anys (Informe Bricall, LOM-LOU, Pla Bolònia, Estratègia 2015…) són una alta traició al conjunt de la societat, a qui se li roba el que li pertany en benefici dels grans agents del mercat.

En resposta a aquesta flagrant situació, anunciem que ens mobilitzarem, junt amb companyxs, professorxs, treballadorxs i ciutadanes de tot l’estat espanyol el 13 de desembre. Marxarem en manifestació sobre les ciutats per tal de defensar l’educació pública i per lluitar contra els greus atacs que està patint l’educació, que a casa nostra encara són més greus, ja que també ens volen prendre el dret a educar-nos en la nostra llengua mare, el català.

Finalment, reafirmem la nostra línia de lluita i mobilitazció contundent i decidida contra les imposicions a la comunitat educativa i a la societat, i fem una crida a la lluita activa des dels campus universitaris, des dels instituts, les escoles i des de les classes populars. Seguirem sortint al carrer per defensar el que és nostre: la nostra educació i la nostra llengua.

#NoPaguem #13D #EscolaEnCatalàAraiSempre