Menu Close

SUPORT ALS TREBALLADORS/ES ACOMIADATS/DES AL BAR DE LA CÍVICA

La setmana passada coneixíem la noticia inesperada de l’acomiadament absolutament injust i inacceptable de 3 treballadors del restaurant “La Plaça” situat a dins del bar de la cívica, el més gran i amb més afluència del campus dela UAB.

Com ja ha sigut habitual des de fa molts anys, els serveis vinculats a la universitat s’han anat externalitzant a empreses privades que en porten la gestió. Així, el que abans havien sigut menjadors amb preus “universitaris” que feien una funció social s’han anat substituint poc a poc per negocis purs i durs. En aquest cas, l’empresa Hotel Campus SL. encarregada dels hotels i bars del campus ha decidit acomiadar dos ajudants de cambrera i un cap de cuina malgrat s’havien compromès a no acomiadar ningú. La decisió sorprèn als treballadors ja que l’empresa en qüestió ha tingut resultats econòmics positius.

Davant la notificació inesperada, els treballadors amb el suport d’estudiants han decidit tancar el bar de la cívica fins que no es readmetin els treballadors. De moment hi ha oberta una taula de negociació prevista per a aquesta setmana per exigir-ne la readmissió immediata.

Des de l’AEP volem fer explícit el nostre suport exprés a les víctimes de la gestió empresarial que no té en compte les necessitats dels treballadors i que els utilitza despiadadament en funció dels seus interessos. Així doncs ens reafirmem en la nostra voluntat de defensar els interessos dels treballadors dela UABen un moment d’atacs constants als seus drets. A més a més, volem enfortir els llaços de solidaritat entre treballadors i estudiants fent palès l’objectiu comú de lluitar per una universitat pública i de qualitat on es defensin tan els drets laborals com els drets dels estudiants a accedir a un enseyament superior públic i de qualitat. Per això fem una crida als estudiants a participar de les mobilitzacions i accions que facin pressió a l’empresa fins que els treballadors siguin readmesos.

OBRERS I ESTUDIANTS UNITS I ENDAVANT!

PER ALA READMISSIÓ IMMEDIATA!