Menu Close

A la UPF es canvien professors, alumnes i PAS per vàters i portes

Començat aquest curs 2012-2013 a la UPF hem pogut notar en l’ambient que diverses coses han canviat. Ens han pujat un 66% el preu de la matrícula (quan a la majoria de països d’Europa -Suècia, Noruega, Finlàndia, Rep.Txeca, Dinamarca, França etc- no es paga ni un sol euro o menys de 200 per curs) provocant que aquest curs siguem menys (un 10% menys d’estudiants, no estem totes), les beques han patit una retallada del 11%, han acomiadat als líders sindicals de la UPF així com a molt personal docent (utilitzant el subterfugi de la no renovació de contractes a professors associats). Una cosa però ens ha sorprès enormement, els nous estudiants no hauran pogut notar el canvi però per els que portem un temps aquí ens ha pres completament desprevinguts: hi ha hagut una renovació dels serveis per a homes així com de les portes de l’edifici Roger de Llùria. Ens agradaria saber quan han costat aquestes “pijadas” fetes en una època d’austeritat que només serveixen per alimentar l’esnobisme de la UPF. En efecte, els serveis dels homes estaven completament nous l’any passat, molt millors que els que tenim la majoria de nosaltres a casa nostre. La reforma ha consistit en treure els urinaris, pintar unes parets que estaven en perfecte estat i canviar algunes cosetes. Possiblement el cost sigui bastant elevat per bany reformat, a més de les noves portes que no només semblen de molt bona qualitat (i, per tant, molt cares) també consumeixen més energia (per tant, més calers) que les anteriors (aquestes necessiten d’un sistema elèctric que les faci funcionar, les anteriors, no).

Ens preguntem, saben els antecedents del nostre equip rectoral (els caps de setmana a hotels de luxe a terrassa pagats amb els nostres diners) si no hi hagut cap desviament sospitós de diners durant l’ùltim curs que han hagut de justificar amb aquestes innecessàries reformes. Si els hi concedim el benefici del dubte (serem bons per una vegada i no pensarem malament) tampoc podem comprendre perquè s’estan realitzant aquestes despeses quan s’està retallant en el nostre servei educatiu. Possiblement sigui aquest el model que definitivament volen implantar: tenir els edificis més bonics del món, tot molt net i nou però una qualitat educativa mediocre. Tot apariències, tot superficial. A més del malversament de fons públics que tot això implica…si ens pujen les taxes de forma injusta com a mínim volem tenir una inversió en més professorat o en més gent de PAS, no volem banys nous, no volem portes noves (sobre tot saben que ja eren nous abans i no necessitaven de cap mena de reforma).

Ens sentim indignats i humiliats. No pot ser que ens estiguin predicant el dogma de la fe en la austeritat per una banda i després es gastin els diners en tonteries, sempre deixen de banda a tot l’alumnat i el professorat. No volem que els diners fruit de la pujada de taxes es destinin a urinaris nous o a portes noves o a augmentar les butxaques dels cleptòcrates del equip rectoral.  Hem de dir prou.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *