Menu Close

Sobre els acomiadaments a delegats del comitè d’empresa, defensem els drets laborals!

Hem sabut que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha anulat la readmissió del President del Comité d’Empresa del PDI laboral de la UPF, Xavier Perramon, que va ser acomiadat durant el curs passat. Tal com es va mencionar en el comunicat que el Comitè d’Empresa va fer rebutjant aquesta decisió, amb la no renovació del contracte del professor es vulnerava “la llibertat sindical i els drets de negociació col·lectiva reconeguts a les normes de l’Organització Internacional del Treball, a la Constitució (article 28) i a l’Estatut dels Treballadors (article 64)”. Perquè, de fet, suposava una represàlia envers la persona en qüestió, solament pel fet de ser representant sindical.

En aquell moment, es va dur al jutjats aquest acomiadament improcedent, i el Jutjat Social núm. 28 de Barcelona va declarar-lo nul, obligant a la UPF a readmetre’l. Així es va fer. Ara, el TS ha declarat nula aquesta sentència, i en Xavier ha estat expulsat del seu lloc de treball. I no és l’únic: a Antonio Márquez, delegat del mateix comitè, tampoc no se li ha renovat el contracte.

A l’AEP-UPF ens posicionem en contra d’aquests acomiadaments, no només pel fet de que considerem que posen en perill els drets dels treballadors i treballadores, utilitzant mesures d’aquest tipus contra persones que lluiten per ells, i a mode d’amenaça per a la resta de persones que participen d’algun sindicat o comitè; sinó perquè les retallades en professorat docent i investigador, així com professorat associat, són un dels molts atacs a la qualitat de l’educació pública, i se sumen a les polítiques de desmantellament dels serveis públics, fent pagar a la població les conseqüències d’això que anomenen crisi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *