Menu Close

Comunicat de condemna davant la insòlita presó preventiva aplicada a l’Isma, el Dani i el Javi

El passat dijous 29 de març, durant les accions organitzades pels piquets de la vaga general a Zona Universitària, els Mossos d’Esquadra van detenir dos estudiants, l’Isma i el Dani, membres de l’AEP-Associació d’Estudiants Progressistes. Paral·lelament, un noi de l’Assemblea del Clot, en Javi, també va ser detingut en un altre punt de la ciutat. En total, més d’una trentena de persones van ser detingudes durant el matí del 29 i traslladades a la Comissaria de les Corts.

Un grup força nombrós de familiars i amics es va concentrar a la Ciutat de la Justícia a l’espera de la seva sortida, per a acollir-los i mostrar el seu suport ja que tot apuntava que després de declarar serien posats en llibertat. Malauradament, a les 22h els advocats van comunicar que el Ministerio Fiscal sol·licitava presó preventiva per a tots els detinguts i a les 23h ens confirmaven que finalment només l’Isma, el Javi i el Dani serien traslladats a diferents centres penitenciaris sota dictamen de presó preventiva provisional i sense fiança.

Els delictes que se’ls imputen són de desordres públics, danys a béns públics i atemptat als agents de l’autoritat entre d’altres, i les motivacions al·legades en l’auto per imposar-los presó preventiva són el d’assegurar la seva disponibilitat al tribunal i el suposat perill de reincidència.

Els sotasignants volem manifestar:

Que l’Isma, el Dani i el Javi són joves que participen socialment de manera legítima i necessària a través de diverses associacions i que són persones implicades en les seves comunitats treballant pel bé comú.

Que la decisió de posar-los en presó preventiva està fora de lloc i és exagerada donat que no existeix risc de fuga ni tenen antecedents.

Que en un sistema democràtic i un estat de dret, la presumpció d’innocència ha de prevaldre per sobre de tot.

I, per aquests motius, donem suport al recurs d’apel·lació que lliurarà la defensa el proper dilluns dia 2 d’abril i exigim la immediata posada en llibertat dels detinguts. A més, volem mostrar el nostre recolzament a la concentració de solidaritat convocada per aquell mateix dia a les 19h a la Ciutat de la Justícia, ubicada a la Gran Via de les Corts Catalanes, número 111.

————————————————————————–

 

Comunicado de condena ante la insólita prisión preventiva aplicada a Isma, Dani y Javi

 

El pasado jueves 29 de marzo, durante las acciones organizadas por los piquetes de la huelga general en la Zona Universitaria, los Mossos d’Esquadra detuvieron a dos estudiantes, Isma y Dani, miembros de la AEP -Asociación de Estudiantes Progresistas-. Paralelamente, un chico de la Asamblea del Clot, Javi, también fue detenido en otro punto de la ciudad. En total, esa mañana fueron detenidas y trasladadas a la Comisaría de Les Corts, más de una treintena de personas.

Un grupo bastante numeroso de familiares y amigos se concentró en la Ciudad de la Justicia a la espera de su salida, para acogerlos y mostrar su apoyo, puesto que todo apuntaba que, después de declarar, serían puestos en libertad.

Desgraciadamente, a las 22h, los abogados comunicaron que el Ministerio Fiscal solicitaba prisión preventiva para todos los detenidos, y a las 23h nos confirmaban que finalmente sólo Isma, Javi y Dani, serían trasladados a diferentes centros penitenciarios bajo dictamen de prisión preventiva provisional y sin fianza.

Los delitos que se les imputan son de desórdenes públicos, daños a bienes públicos y atentado a los agentes de la autoridad, entre otros, y las motivaciones alegadas en el auto para imponerles prisión preventiva son el de asegurar su disponibilidad al tribunal y el supuesto peligro de reincidencia.
Los abajo firmantes queremos manifestar:

Que Isma, Dani y Javi son jóvenes que participan socialmente de manera legítima y necesaria a través de varias asociaciones, y que son personas implicadas en sus comunidades trabajando por el bien común.

Que la decisión de imponerles prisión preventiva está fuera de lugar y es exagerada, dado que no existe riesgo de fuga ni tienen antecedentes.

Que en un sistema democrático y un estado de derecho, la presunción de inocencia tiene que prevalecer por encima de todo.

Y, por estos motivos, apoyamos el recurso de apelación que entregará la defensa el próximo lunes día 2 de abril, y exigimos la inmediata puesta en libertad de los detenidos. Además, queremos mostrar nuestro apoyo a la concentración de solidaridad convocada para ese mismo día a las 19h en la Ciudad de la Justicia, ubicada en la Gran Vía de las Cortes Catalanas, número 111.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *