Menu Close

Sobre la VAGA GENERAL del 29M

CCOO, UGT, CGT, CNT, COS, INTERSINDICAL i molts altres sindicats del nostre país van fer oficial la convocatòria de vaga general pel proper 29 de març de 2012. L’AEP hi dóna ple suport, perquè creu que és necessari sortir al carrer a manifestar el desacord amb la reforma laboral aprovada pel govern del Partit Popular el passat mes de febrer.

Aquesta reforma va encara més enllà en la destrucció de drets laborals ja començada en legislatures anteriors. No és tan sols una reforma neoliberal que no solucionarà els problemes d’ocupació al nostre país, sinó que els agreujarà, i de pas, empitjorarà les condicions de la classe treballadora, polaritzant les relacions entre empresaris i obrers i augmentant les diferències de renda. Els eixos principals d’aquesta nova regulació del mercat de treball són:

– Desprotecció dels i les  treballadores davant l’empresa

– Acomiadaments més fàcils i barats

– Reducció dels salaris i de les indemnitzacions

Aquestes mesures s’han imposat utilitzant de pretext l’actual crisi econòmica, pero no està dissenyada per solucionar els problemes estructuals del nostre mercat laboral. Donat que en un espai de 10 anys s’han fet 5 reformes laborals que no han millorat les xifres d’ocupació, considerem que el problema de l’atur és un problema de consum més que de mercat laboral.

La reforma laboral és el motiu principal de la vaga, però no és l’únic. Aquesta és només una de les moltes mesures que ens han imposat arreu d’Europa els mercats financers per mitjà de l’especulació amb deute sobirà del país. Utilitzant aquest deute com a excusa, el govern espanyol està duent a terme un conjunt de retallades, flexibilitzacions del mercat de treball i privatitzacions, que acabaran amb el poc Estat de Benestar que hi havia al nostre país, i augmentaran a taxa de benefici de les empreses.

Més enllà de la reforma laboral s’estan duent a terme una serie de mesures polítiques que ens empobriran com a ciutadans, enmarcades dins d’una estratègia cruel alimentada pels poders fàctics. És una vaga de tots, política, social y laboral. Una vaga del 99% per a respondre als atacs del capitalisme financer que impera en els nostres dies.

Els i les estudiants, que hem estat, som o serem treballadors i treballadores, hem de sortir al carrer, per reclamar els nostres drets, per dir que no és pot retallar ni privatitzar autoritàriament el que és de tots i totes. Hem de lluitar contra la precarietat i la reforma laboral.

Visca la Vaga general!
Visca la classe treballadora!
Visca el 99%!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *