Menu Close

8 de març, dia de la dona treballadora

 

Avui, 8 de març és el dia de les dones treballadores. Tenim molt que celebrar, molts drets que lluitant, el moviment feminista ha aconseguit. Però no n’hi ha prou amb mirar enrere i enganyar-nos creient que el camí cap a la igualtat ha arribat al final: hi ha molt per lluitar, encara.

El capitalisme es troba en un dels seus estadis més salvatges, i amb la crisi com excusa s’aprofita per acabar amb unes garanties fins ara assolides com a necessàries. Sempre en detriment dels col·lectius més desafavorits per la societat capitalista i patriarcal, essent un d’ells les dones, que estem veient com es retallen els nostres drets cada cop més en mans de la dreta: s’ha suprimit el Ministerio de Igualdad a l’Estat, i la Generalitat ha eliminat el Programa contra violència masclista. A més, ara es proposa modificar la Llei de Salut Sexual i Reproductiva. Una menor no podrà interrompre l’embaràs perquè no és prou madura… i sí que ho és per tenir una criatura?

A l’hora de poder compaginar feina i estudis cada cop ens ho posen més difícil, i ens veiem privades de la possibilitat d’emancipar-nos. L’escassetat de llocs de treball i les condicions precàries fan complicada l’emancipació per al jovent, però això sovint repercuteix en les joves que pateixen assetjament pel sol fet de ser dones.

No deixis que el patriarcat t’oprimeixi,

LLUITA COM UNA DONA.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *