Menu Close

SOBRE EL RESULTAT DE LES ELECCIONS AL CLAUSTRE

Atenent al resultat de les eleccions al Claustre, AEP ha deixat de ser sindicat de referència dins la via de representació institucional. Lamentem aquests resultats, però no minvaran la nostra feina per la universitat pública. L’AEP entén la participació a la universitat com una forma de fer i treballar un teixit social per tal de promoure una verdadera democratització en el sentit més republicanista. La única manera d’aconseguir això és fer-ho dia a dia, i amb la gent de la universitat: en assemblees que donin veu i vot a cada persona que estudia a la universitat.

El resultat no deixa d’estar influenciat per unes mobilitzacions que han deixat en segon pla les eleccions al Claustre. El treball d’aquells i aquelles estudiants que reclamen exercir el seu dret a participar diàriament ha estat imprescindible per aconseguir dur a terme una jornada de vaga que esdevindrà una de les mobilitzacions estudiantils més importants des de la LOU. Hem d’estar contents i contentes per la nostra decisió.

Aquestes eleccions col·loquen la FNEC i l’AJEC com els sindicats amb més representació dins el Claustre. Ens preocupa que aquestes formacions utilitzin la via electoralista únicament per eirixir-se com a representants.

Des de l’AEP demanem als sindicats amb més estudiants claustrals que, com a representats de la comunitat al Claustre i entenent que la situació que vivim requereix d’una resposta unitària de tota l’estudiantat en contra de la mercantilització de la universitat, participin de l’Assemblea General d’Estudiants per exposar les seves propostes i debatre les mateixes amb la resta de l’estudiantat. D’aquesta manera assumirien les reivindicacions de tots aquells estudiants que han estat treballant per tenir una universitat democràtica el dia de demà.

Per altra banda, cal tenir present que els i les estudiants hem aprés de la nostra representació al Claustre. La valoració que fem d’aquest dos últims anys treballant en els espais de representació del Claustre i del Consell de Govern és molt clara: creiem que s’ha de canviar el model de governança antidemocràtic de les universitats públiques catalanes, en el qual es veu minvat el pes de les veus discordants. La majoria absoluta en la presa de decisions d’un equip rectoral i gran part del membres amb responsabilitats en el si de la jerarquia de la universitat fa que aquesta institució sigui impermeable a qualsevol tipus de canvi.

Tot i els resultats d’aquestes eleccions, l’AEP seguirà treballant en tots els àmbits que estiguin al seu abast per tal de portar el canvi cap a una universitat democràtica i igualitària.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *