Menu Close

Davant les amenaces feixistes, reforcem la mobilització!

  ……………………………………………………………………………………………

Arran de la protesta des dels sectors progressistes per la instal·lació d’una capella a la Facultat d’Economia i Empresa de la UB, de la qual ens hem posicionat i hem parlat amb anterioritat, s’han portat a terme tot una sèrie de calumnies, mentides i s’ha criminalitzat el moviment estudiantil. Ara però, arriben les amenaces feixistes. Aquestes venen d’una organització, Juventudes de La Falange, que diu ser hereva de la Falange Española de las JONS, organització feixista protagonista d’assassinats en massa, tortures, terrorisme i vulneracions dels drets humans.

Aquesta organització ha fet pública una carta oberta al rector de la Universitat de Barcelona, oferint-se per “vetllar per la seguretat” d’aquells que volen anar a pregar a la capella, ja que segons ultra-conservadores el rector hauria suspès les eucaristies per falta de seguretat. Citant textualment, “ Si el motivo como dice, no ha sido otro que la coacción de los violentos, las Juventudes de La Falange se ofrecen para garantizar la seguridad de los mismos, manifestando contar con los recursos y la determinación uficientes para ello.”. Això suposa una amenaça cap els sectors progressistes i que aposten per la laïcitat a la universitat, en aquest cas aquelles persones que han participat i participaran en les legítimes mobilitzacions convocades des de les Assemblees de Facultat.

Davant d’aquest fet l’AEP-Associació d’Estudiants Progressistes:

  1. Condemna aquesta amenaça i l’ús de la violència. Cal aclarir que, per part dels i les estudiants participants en les mobilitzacions, mai no s’ha fet servir la violència ni cap persona ha resultat ferida
  2. Demana que les autoritats universitàries no facin el joc al feixisme i vetllin per la seguretat de l’estudiantat davant de possibles atacs de grups violents d’extrema-dreta
  3. Continuarà apostant per la mobilització i la lluita per una universitat laica i no es deixarà atemorir ni coaccionar per cap amenaça o possible agressió.
  4. Demana al Rector i al seu equip que facin cas omís i denunciin el contingut de la carta, i deixin clar que no existeix cap problema de seguretat.
    AEP-Associació d’Estudiants Progressistes
    Federació UB

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *