Menu Close

El Consell de l’Alumnat posa entre les cordes al President del Consell Social de la UB

Joaquim Coello (a la dreta) i Antoni Castells (a l’esquerra)· Font: Economia Digital
………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
AEP-Federació UB. 15/12/2010

Arrel d’una resolució aprovada pel Consell de l’Alumnat, on es demana que el Claustre es posicioni a favor de demanar la destitució del President del Consell Social al Govern de la Generalitat, i per la filtració a la premsa d’aquesta iniciativa de l’alumnat de la UB, Coello ha encetat una campanya de proselitisme cap a la seva figura. La mostra més il·lustrativa és una carta que ha fet arribar al Claustre.
Cal destacar que l’activitat i la carrera de Coello està plena d’accions qüestionables, tot i que durant el Govern d’Entesa va ser el favorit del Conseller Castells (PSC) per gestionar entitats amb participació pública (com l’Agència Portuària), i que actualment és el Conseller de la Generalitat al Consell d’Administració d’Spanair, empresa d’aviació rescatada pel govern català al 2009. A més a més, és directiu de l’empresa Applus+, corporació de la qual un 70% del capital pertany a Carlyle Group, companyia de la qual va ser directiu George H. W. Bush i George W. Bush.

Per la seva banda, la patronal catalana ha donat suport públic a Coello, interferint i ingerint en la vida interna de la Universitat de Barcelona. Tant Foment del Treball Nacional com PIMEC han fet públiques llurs posicions a través de comunicats. 

La seva figura ha estat decisiva en la paralització de diferents acords del Consell de Govern de la UB, sobre tot el relacionat amb qüestions laborals del Personal d’Administració i Serveis, torpedejant l’autonomia universitària i menyspreant els acords democràtics.
Així mateix, el President del Consell Social de la UB va organitzar una sèrie de trobades, el passat juliol, amb diferents presidents de Consells Socials de les universitats catalanes on es van marcar línies d’atac frontal a la democràcia i l’autonomia universitària. En plena sintonia amb Estrategia Universidad 2015, patrocinada per la banca i el seu lobby (la Fundación Conocimiento y Desarrollo) es va elaborar un document que ha arribat a les nostres mans i que presentarem en la reunió del Claustre de divendres (el podeu consultar aquí).

Finalment, cal recordar que va ser l’impulsor de l‘Informe KPGM, sobre l’estabilitat financera de la UB, on s’establia que la solució als problemes econòmics havien de passar per un major finançament privat, amb la conseqüent privatitzacio, i per les retallades dràstiques en el servei de Biblioteques, personal, etc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *