Error: Only up to 6 modules are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Comunicat davant les identificacions policials durant la vaga del 21F

Written by aep on . Posted in Comunicats

Avui, dia 21 de febrer de 2019, set militants de la nostra organització, dues menors, juntament amb dues simpatitzants, també menors, han sigut víctimes de la repressió i la violència policial en el transcurs de la manifestació estudiantil convocada en el marc de la Vaga General en contra del procés de judicialització del referèndum de l’1-O.

Els fets han ocorregut al voltant de les 14:45h a la cruïlla Passeig de Gràcia-Gran Via. Les nou persones identificades se situaven al marge de la manifestació parlant quan dos furgons antiavalots del cos de Mossos d’Esquadra les han encerclat. Aquestes les han dirigit a l’entrada d’un pàrquing i els han demanat la identificació, sense donar cap tipus d’explicació o justificació. Han estat agredides verbalment i registrades amb violència, i quan s’ha sol·licitat tècnics sanitaris davant d’un atac de pànic: s’ha reaccionat amb prepotència, crítics i acusacions. Han estat separats en grups i, només els nois, han estat escorcollats.

Restarem a l’espera de les notificacions i procediments judicials però tenim les idees ben clares:

Des de l’Associació d’Estudiants Progressistes (AEP) ens neguem a normalitzar aquestes actituds i accions violentes dels cossos policials a les mobilitzacions. No podem acceptar la reiterada vulneració de drets ni la repressió, i menys en un marc de lluita antirepressiva com el que vivim a dia d’avui. Contra la repressió: ni un pas enrere.